Programma

De 17e HBO-fietstocht

De Haagse Hogeschool is in 2018 trots gastheer van de 17e HBO-fietstocht, waar zo’n 500 collega’s uit het hele land op af komen om elkaar te ontmoeten, een sportieve uitdaging aan te gaan, bij te praten over vakantie en vak, en de dag af te sluiten met een feestelijke borrel en een lekker etentje.

We nodigen je uit in Den Haag; regeringsstad, stad van vrede, recht en veiligheid. Maar ook een stad met sportieve ambities, die je terugziet in de hypermoderne en innovatieve Sportcampus Zuiderpark, ontwikkeld door de Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. De Sportcampus, gesitueerd op de plek van het roemruchte ADO-stadion, is genomineerd voor het mooiste gebouw van 2018! Start en finish van de HBO-fietstocht zijn daarom in de Sportcampus.

In en om Den Haag

De 40-kilometertocht gaat vooral door Den Haag langs veel bekende plekken. De langere tochten slingeren zich door het Westland, het Groene Hart en langs de kust door de duinen.

Dagprogramma vrijdag 24 augustus

Welkom bij Sportcampus Den Haag. Bij de Sportcampus beschikken we over ongeveer 150 parkeerplaatsen. Is het parkeerterrein vol, dan verwijzen we je naar een beschikbare plek. Eventuele bussen kunnen tijdelijk parkeren, uitladen en daarna naar de Melis Stokelaan gaan ter hoogte van nummer 110.

Voor fietsen met een slot zijn voldoende rekken aanwezig. Voor racefietsen is er een bewaakte stalling. Bij aankomst word je doorverwezen.

Onderweg krijg je een lunch aangeboden. Er is geen ravitailleringspost, neem dus zelf ook voldoende mee.

Uiteraard is er kleedgelegenheid en zijn er een groot aantal lockers beschikbaar.

Planning

 

08.30 ontvangst met koffie

09.00 officiële opening

09.10 warming up

09.30 start van de eerste groep

10.30 start van de laatste groep

12.30  lunch

15.00  opening bar, start feestelijkheden

16.00 opening food court

17.00 column Wim Daniëls over de Taal van de Fiets

17.15 officiële afsluiting

18.00 einde feest

 

Veiligheid staat voorop

Meer weten over veilig de weg op? Of ben je nog nooit met een fietstocht meegeweest?