Veiligheid

Veiligheid staat voorop!

Welkom bij de HBO-fietstocht 2018. Veiligheid staat bovenaan! We hopen dat het weer een gezellige dag wordt met veel ruimte voor nieuwe (fiets) contacten en niet te vergeten heerlijk fietsweer. Wij hebben ons best gedaan mooie en toch ook uitdagende routes voor jullie te maken. Voordat we gaan fietsen, vinden we het belangrijk elke deelnemer te vragen de gedragscodes conform de Nederlandse Toerfietsunie te lezen en zich eigen te maken. Fietsen op de openbare weg is een kunst op zich. Het rijden in een groep vereist nog meer van de fietser. De routes die we hebben gemaakt leiden allemaal, onvermijdelijk, door Den Haag; een drukke stad met soms onoverzichtelijke verkeerssituaties. Dit vraagt om extra alertheid van iedereen. Volg strikt de aanwijzingen van de wegkapiteins en begeleiders op! Lees voor vertrek bijgaand document. Het is van belang VOOR ONS ALLER VEILIGHEID.

N.B.: Voor de deelnemers aan de 70 km (race), 90 en 120 km. is een FIETSHELM VERPLICHT. Voor de recreatieve afstanden wordt een helm geadviseerd.

Belangrijkste regel: je bent zelf verantwoordelijk.

Voorbeeld: als de groep oversteekt, moet je niet blindelings volgen. Voor de goede orde: ook voor je verzekering ben je zelf verantwoordelijk. De organisatie sluit geen collectieve verzekering af. Je kunt allerlei regels bedenken maar de verantwoording ligt natuurlijk bij de fietser.

Inschrijvingen gesloten

Voor dit jaar zijn de inschrijvingen al gesloten. Volgend jaar meedoen? Hou de nieuwsbrief in de gaten.